Ελεύθερη συμβίωση (Αρχιδιακόνου Διονυσίου Γκόλια)
Όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε χρόνια δύσκολα. Σήμερα η ηθικότητα καταπατείται και η ανηθικότητα επιβραβεύεται. Οι νέοι που εγκρατεύονται θεωρούνται καθυστερημένοι και οι άλλοι μοντέρνοι και υγιείς. Το άσπρο θέλουμε να το κάνουμε μαύρο και το μαύρο άσπρο.

Έτσι, στα πλαίσια μάλιστα της παγκοσμιοποίησης, μας ήρθε κι ένα νέο φρούτο που ονομάζεται «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης». Με μια απλή συμβολαιογραφική πράξη, ένας άνδρας και μια γυναίκα θα θεωρούνται ζευγάρι! Ειπώθηκε από επίσημα χείλη ότι το εν λόγω σύμφωνο στηρίζει το γάμο και την Εκκλησία. Μα αν είναι δυνατόν να στηρίζει το γάμο όταν τοποθετεί βόμβα στα θεμέλιά του και την Εκκλησία όταν παρακάμπτει το Ευαγγέλιο. Ονομάστηκε επίσης προθάλαμος του γάμου. Ως γνωστόν προθάλαμος του γάμου είναι ο αρραβώνας (τίμιος). Λέχθηκε ακόμη, ότι το συγκεκριμένο μέτρο δημιουργεί υπεύθυνους πολίτες. Θα λέγαμε όμως ότι μάλλον ανεύθυνους πολίτες δημιουργεί, αφού καταπατούν το νόμο του Θεού. Σε ότι αφορά μάλιστα το ενδεχόμενο επέκτασης του συμφώνου σε άτομα του ίδιου φύλλου, αυτό είναι τέλεια διαστροφή.

Δεν απορούμε για το γεγονός ότι υπάρχουν «λογικοί» άνθρωποι που το υποστηρίζουν. Ασφαλώς ο καθένας έχει την άποψή του που είναι σεβαστή. Πάνω όμως από τα δικά μας λόγια είναι τα αθάνατα λόγια του Ευαγγελίου, τα οποία δεν επιδέχονται καμία αλλαγή.

Στη συνέχεια παραθέτουμε τη σχετική απόφαση της Δ.Ι.Σ. (17.3.08) για το εν λόγω θέμα:
" Η Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διακηρύσσει τον απόλυτο σεβασμό και την παραδεδομένη τιμή προς το υπό της Εκκλησίας τελούμενο ιερό μυστήριο του Γάμου, του οποίου σκοπός είναι η αμοιβαία πνευματική συμπλήρωση των συζύγων για την εν Χριστώ Ιησού σωτηρία και καρπός αυτού τα τέκνα.

Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού.

Καλεί το ιερό πλήρωμα των πιστών τέκνων Αυτής να βεβαιωθούν ότι η Εκκλησία υπερασπιζομένη ανέκαθεν τα της ιερότητος του ιερού μυστηρίου του Γάμου, φροντίζει για την εφαρμογή της διδασκαλίας του Κυρίου Ιησού Χριστού, για την τήρηση των αρχών του ιερού Ευαγγελίου σε όλους τους τομείς της ζωής και τον σεβασμό προς τους παραδεδομένους ιερούς κανόνες σχετικά με το βίο και τη συμπεριφορά των τέκνων της Εκκλησίας.

Μέ βάση τις αρχές αυτές και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης έναντι του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού δηλώνει, ότι είναι παντελώς αδύνατο να συγκατατεθεί στο διαμορφούμενο Νομοσχέδιο «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης», η εφαρμογή του οποίου υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά αμαρτήματα και το οποίο σε περίπτωση εφαρμογής θα αποτελέσει καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογενείας και όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Η Δ.Ι.Σ. εκφράζει την ελπίδα και την ευχή, να μην καταστεί Νόμος του Κράτους το εν λόγω Νομοσχέδιο..."
Τελευτα?α Ν?α
27/11/2022
Πρόγραμμα "ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΙΚΩΝ 2022"
7/10/2022
Σας προσκαλούμε στο φιλανθρωπικό μας γεύμα!
copyright © Ιερ?? Να?? Αγ?α? ?ννη? Κατερ?νη?, 2012. *designed & powered by: Designed By Jellyfish Artworks   Powered By Net.Works