Προτάσεις για τα θεμέλια του παιδιού μας.
1.Δημιουργούμε με τα παιδιά μας ζεστή ατμόσφαιρα και θετικές σχέσεις.

2.Συνηθίζουμε με τα παιδιά μας από νωρίς στις μικρές ευθύνες και αργότερα στις μεγαλύτερες. Δεν τα υπερπροστατεύουμε, δεν τα παραχαϊδεύουμε ούτε τα δικαιολογούμε πάντα. Τα δίνουμε ευκαιρίες για συζήτηση και μαθαίνουμε να τα ακούμε.

3.Δεχόμαστε τα παιδιά μας όπως είναι. Περισσότερο ή λιγότερο έξυπνα, όμορφα, δραστήρια η όχι, κοντά, ψηλά, αγόρια, κορίτσια. Δεν τα ταπεινώνουμε, ούτε κάνουμε συγκρίσεις με τα αλλά παιδιά ή με τον εαυτό μας .Καθένας έχει την δική του αξία. Βοηθούμε τα παιδιά μας να βρουν την δική τους.

4.Ζητούμε συγνώμη όταν κάνουμε λάθος. Τίμια αναγνώριση ενός λάθους δημιουργεί πολύ θερμά αισθήματα και ενισχύει τις σχέσεις μας.

5.Τα αφήνουμε να πειραματίζονται. Το παιδί είναι ταυτισμένο με τις λέξεις παιχνίδι, περιέργεια, κίνηση.

6.Ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση του όταν τα ενθαρρύνουμε και επαινούμε τις πρωτοβουλίες.

7.Φροντίζουμε να είμαστε σταθεροί μαζί τους και να μην πέφτουμε σε αντιφάσεις και δίνουμε επιπόλαιες υποσχέσεις, γιατί διαφορετικά τα μπερδεύουμε και χάνουν την εμπιστοσύνη σε μας.

8.Οι συνεχείς παρατηρήσεις και ιδιαιτέρα μπροστά σε τρίτους όχι μονό δεν φέρουν αποτέλεσμα αλλά δημιουργούν προβλήματα.

9.Τα δείχνουμε εμπιστοσύνη και δεν δημιουργούμε ενοχές για τα λάθη τους γιατί έτσι τα μπερδεύουμε και δεν μαθαίνουν από αυτά.

10.Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη και κατανόηση.
Τελευτα?α Ν?α
27/11/2022
Πρόγραμμα "ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΙΚΩΝ 2022"
7/10/2022
Σας προσκαλούμε στο φιλανθρωπικό μας γεύμα!
copyright © Ιερ?? Να?? Αγ?α? ?ννη? Κατερ?νη?, 2012. *designed & powered by: Designed By Jellyfish Artworks   Powered By Net.Works