Ναός / Ποιμαντική Διακονία

Η ενορία είναι ένα λιμάνι όπου οι πάντες βρίσκουν καταφύγιο. Η συγκρότηση κάθε ενορίας και γενικά της εκκλησιαστικής ζωής αποβλέπει στη θέωση των μελών της. Η ποιμαντική διακονία της ενορίας μας έχει ως εξής:

ΛΑΤΡΕΙΑ
Η λατρεία είναι η «μήτρα» της εν Χριστώ ζωής. Καθημερινά στο Ναό τελούνται οι διατεταγμένες ακολουθίες (τα πρωινά Όρθρος, τα απογεύματα Εσπερινός) με κέντρο βέβαια την τακτική Θεία Λειτουργία. Κάθε Τρίτη επίσης τελείται η ακολουθία της Παρακλήσεως.

ΚΑΤΗΧΗΣΗ
Το ενδιαφέρον της ενορίας για την κατήχηση είναι ιδιαίτερο σε όλες τις ηλικίες. Με τα κηρύγματα των Κυριακάτικων συνάξεων, των εορτών, της Παρακλήσεως και ασφαλώς αυτά που αφορούν τη νεολαία, προσπαθεί να ασφαλίσει τους πιστούς και να τους διαφωτίσει.

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
Η ενορία ως κοινωνία αγάπης μεριμνά για τα πάσχοντα και αναξιοπαθούντα μέλη της και συμβάλλει στην από κοινού αντιμετώπιση του πόνου για να γίνεται ελαφρότερος. Πολλοί είναι αυτοί που προσφέρονται αφιλοκερδώς στα έργα αγάπης της ενορίας. Κατά τις μεγάλες εορτές του έτους αλλά και περιστασιακά τα μέλη του φιλόπτωχου ταμείου διανέμουν χρηματικά ποσά και τρόφιμα στους άπορους αδελφούς μας.

ΣΥΣΣΙΤΙΑ "ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ"
Με πρωτοβουλία του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Αγαθονίκου, από το Μάρτιο του 2000 λειτουργεί καθημερινό συσσίτιο απόρων και αναξιοπαθούντων ατόμων στην Κατερίνη. Σ' αυτό συμμετέχει ενεργά και η ενορία μας.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ"
Μέσα στα πλαίσια της διακονίας και πληροφόρησης του ποιμνίου είναι και η έκδοση του διμηνιαίου περιοδικού μας «Αγία Άννα», το οποίο κυκλοφορεί από το 1996.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Κατά διαστήματα πραγματοποιούνται από την ενορία μας προσκυνηματικές εκδρομές σε Μοναστήρια και άλλα προσκυνήματα, με σκοπό τον πνευματικό ανεφοδιασμό.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΟΧΕΙΡΩΝ
Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην αίθουσα του Ναού μας ωραιότατη έκθεση εργοχείρων με μεγάλη ποικιλία. Τα εργόχειρα προσφέρουν οι ενορίτες υπέρ των έργων του Ναού.

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ
Η συνεστίαση είναι μια ευκαιρία να συγκεντρωθούν οι ενορίτες, να επικοινωνήσουν καλύτερα, να παρακολουθήσουν μια εισήγηση και να ενισχύσουν οικονομικά τα έργα φιλανθρωπίας του Ναού με τη λαχειοφόρο αγορά.Τελευτα?α Ν?α
27/11/2022
Πρόγραμμα "ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΙΚΩΝ 2022"
7/10/2022
Σας προσκαλούμε στο φιλανθρωπικό μας γεύμα!
copyright © Ιερ?? Να?? Αγ?α? ?ννη? Κατερ?νη?, 2012. *designed & powered by: Designed By Jellyfish Artworks   Powered By Net.Works